El Col·legi de Periodistes treballa en la preparació del 6è Congrés de Periodistes de Catalunya, que se celebrarà l'11 de novembre a Barcelona. Durant aquesta jornada es presentarà el nou codi deontològic i se celebraran diverses taules rodones i ponències sobre com garantir un periodisme de qualitat i alhora adaptat als nous hàbits de consum de la informació per part dels ciutadans.

Dan Gillmor, expert en els nous mitjans digitals, Louis-Marie-Horeau, redactor en cap del diari satíric francès Le Canard Enchaîné, i Luis Collado, directiu de Google per a Europa, seran ponents de la jornada.

El congrés també tindrà la participació de tots els directors de diaris a Catalunya, els fundadors de nous mitjans que s'han creat al nostre país els darrers anys, i figures destacades del periodisme com Andreu Buenafuente i Mònica Terribas, entre d'altres.

El congrés debatrà el paper dels mitjans de comunicació i dels periodistes i el seu rol en la defensa del dret fonamental a la informació dels ciutadans en una societat democràtica.

El 1r Congrés de Periodistes Catalans es va celebrar el 1978, i les següents edicions van ser el 1992, el 1996, el 2000 i el 2004.