El Festival de Cinema de Sitges estrenarà el capítol pilot de la sèrie original de Movistar + La Zona, un thriller policíac creat per Jorge i Alberto Sánchez-Cabezudo, que arribarà a la plataforma de pagament el proper 27 d'octubre. Protagonitzada per Eduard Fernández, Álvaro Cervantes, Alba Galocha, Alexandra Jiménez, Manolo Solo i Emma Suárez, entre d'altres, la ficció situa la trama tres anys després que l'accident d'un reactor nuclear devastés una regió del nord d'Espanya.

En aquest context, l'inspector Héctor Uría, personatge al qual dóna vida Eduard Fernández, torna al servei recuperat després de ser l'únic supervivent del primer grup que va auxiliar la central. L'aparició d'un home brutalment assassinat a la zona d'exclusió l'arrossegarà a una investigació que posarà en qüestió el nou ordre establert en el món sorgit després de la catàstrofe. La Zona, que ha estat rodada en diverses localitzacions de Madrid i Astúries, té una primera temporada de vuit episodis de 50 minuts cadascun.

«Ens vam plantejar portar el món de Txernòbil o Fukushima a un escenari local. Un entorn quotidià en què, després d'un accident, les regles i els rols socials canvien. Sobre aquest univers que es genera, plantegem un thriller policíac», diu Jorge Sánchez-Cabezudo en un comunicat del Festival de Cinema de Sitges.