La periodista Cristina Pardo torna a denunciar les pràctiques cor-ruptes en un nou lliurament del programa Malas compañías, aquest cop sobre Catalunya, amb el qual espera «indignar» l'espectador mostrant com la corrupció no entén de banderes. «Lamentablement és un programa necessari perquè segueix havent-hi molta corrupció a tot Espanya», explica la periodista i col·laboradora del programa Al rojo vivo. Pardo pretén que aquest espai «serveixi perquè tots ens indignem i actuem en conseqüència quan veiem el que fan amb els nostres diners».

Dimarts i dimecres, la Sexta emetrà, a les 22:30 h, els dos lliuraments de Malas compañías dedicats a la corrupció a Catalunya: un, centrat en el cas del 3%, el pagament de comissions i el desviament de diners; i el segon, en els Pujol.

Pardo reconeix que els casos de corrupció inunden els mitjans de comunicació, però considera que és un tema que no hauria de cansar mai: «No s'ha de tenir cap consideració amb els corruptes», incideix.

Després d'una primera entrega centrada en la Comunitat Valenciana, on la corrupció és «estrafolària i està estesa», la periodista veu que a Catalunya és una mica més sofisticada. «Les pràctiques són molt semblants a tot arreu: com es cobren comissions, com es desvia els diners, com s'inflen obres», matisa.

El «segell» del programa és que són personatges secundaris, amb els seus noms i cognoms, els que expliquen en primera persona com han robat, com han pagat comissions o s'han autoadjudicat pisos. «Creen certa incomoditat en l'espectador, en el sentit que tu ho veus i penses que podria ser el teu pare o el teu veí. Hi ha gent molt normal que va aprofitar que estava dins la trama per treure'n profit», assevera la periodista.

A més de la seva tasca a Malas compañías i Al Rojo Vivo, la periodista de la Sexta conduirà les campanades d'any nou al costat d'Iñaki López. Tot i que defensa que a la seva feina «no hi ha dolor», reconeix que en alguna època de la seva vida ha hagut de prendre vitamines.