n El periodista Pedro Erquicia ha mort als 75 anys, segons van confirmar ahir fonts de la Corporació RTVE. El que va ser pare i presentador de l'emblemàtic Informe Semanal de Televisió Espanyola, on va dirigir i presentar també Documentos TV, va aconseguir reconeixements com dos Antenas de Oro, el premi nacional de Televisió i el premi del Club Internacional de Premsa en el seu apartat de televisió el 2007.

El periodista, nascut a Sant Sebastià, va iniciar la seva carrera a TVE com a col·laborador el juliol del 1965, per incorporar-se de forma definitiva a la plantilla el 1968. Pedro Erquicia va desenvolupar tota la carrera periodística a la televisió pública.

Entre les tasques que va exercir, va destacar la seva figura com a redactor en cap i realitzador del programa Panorama de Actualidad, i de redactor en cap de Primera edición. A més va crear Informe Semanal, espai que va dirigir i presentar fins al 1978. Va ser també corresponsal als Estats Units, sotsdirector i director dels serveis informatius i enviat especial.