Una vuitantena d'alumnes dels IES Cal Gravat, Peguera i Puig-reig han participat a UManresa-FUB en una jornada dedicada a conèixer la universitat i algunes de les aplicacions pràctiques professionals que tenen els graus i cicles formatius que s'hi imparteixen.

A banda d'una sessió informativa sobre cadascuna de les titulacions que s'imparteixen a la universitat manresana, els joves estudiants han participat en tallers relacionats amb la infermeria, la medicina, la fisioteràpia, la podologia, l'educació infantil, l'administració i direcció d'empreses (ADE) i l'elaboració de pròtesis dentals. Entre d'altres han participat en tallers pràctics sobre com actuar en cas d'accident de moto, les possibilitats que ofereix l'ús de les mans, els peus com a motor de l'esport, un joc de descoberta, la simulació d'una crisi empresarial i el disseny d'una peça dental amb cera.

La jornada d'orientació ha culminat amb una lliga de debat que ha enfrontat els alumnes dels tres centres a l'entorn del tema "Estudiar per vocació o per diners". El premi per votació del públic assistent va ser per a l'equip del Lluís de Peguera, mentre que segons el jurat, el guanyador va ser l'equip de Cal Gravat.

A banda dels tallers per als alumnes, el professorat dels tres centres ha pogut assistir a una xerrada de la psicòloga Meritxell Cano sobre la teoria de les intel·ligències múltiples.