Respostes. És el que exigeix la família de Gabriel Pérez, el jove mort per les complicacions d'una apendicitis, i la societat anoienca commoguda per la seva pèrdua. Aquest diumenge, els familiars van rebre el suport d'unes mil persones que es van concentrar en silenci davant del centre sanitari per reclamar explicacions convincents a la direcció i saber què va fallar en el diagnòstic. I és que, tal com va revelar Regió7, dos dels tres cops que Pérez va anar a urgències, els facultatius el van enviar cap a casa perquè consideraven que tenia una gastroenteritis.

En la concentració es va fer palès que la societat anoienca encara està de dol i que continua indignada per les circumstàncies que envolten la mort del jove igualadí, molt conegut pel seu vincle amb el món del futbol a la comarca. Els pares i els germà de Pérez encapçalaven la concentració amb una pancarta que també portaven amics i que sota el lema "Gabriel, lluitarem per tu, això no pot tornar a passar" reflectia el malestar per la resposta que fins ara ha donat el gerent del centre sanitari, Ferran Garcia. Els responsables de l'hospital no han donat explicacions i diuen que estan investigant l'atenció mèdica que va rebre Pérez, de 24 anys. De fet, el departament de Salut també ha obert una investigació amb la intenció d'aclarir per què fins al tercer dia, i ja davant la insistència de la mare del jove per tenir més assistència, no es va diagnosticar l'apendicitis.

Mostres de suport

Els pares van rebre contínues mostres de suport i aplaudiments de totes les persones que es van apropar ahir al migdia a l'hospital per estar al costat de la família a l'hora d'exigir respostes. Els familiars van rebre moltes abraçades dels assistents que també van aplaudir efusivament per demostrar que no estan sols en els dolor per la pèrdua del seu fill, ni tampoc a l'hora d'exigir que s'aclareixi el cas. De fet, a part de la pancarta principal, també se'n veien moltes que portaven coneguts en què es podien llegir frases com "t'estimem, Gabri", "lluitarem per tu" i "sempre en el nostre cor".

La concentració va durar poc més d'una hora. En un primer moment, les persones que van assistir a la convocatòria es van col·locar davant de l'entrada principal del centre sanitari, i més tard es van desplaçar fins a urgències, a l'altre cantó de les instal·lacions. Els pares no entenen com el grup de facultatius que va atendre Pérez a urgències -integrat per equip diferents en els tres dies que van anar-hi- no van veure que es tractava d'una apendicitis. Coneguts de la família presents a la concentració també cridaven: "el que ha passat és molt greu i no pot tornar a passar, volem respostes".

La família vol explicacions ja

El pare, Luis Pérez, lamentava emocionat i abraçat amb la seva dona -i mare del jove mort- i l'altre fill de la parella que encara ningú els hagi donat una explicació. "Tenim moltes preguntes sense resposta. Com pot ser que per una apendicitis avui dia el nostre fill no estigui amb nosaltres? Ens l'han arrancat del nostre costat", va afirmar. La possible denúncia de la família dependrà de les explicacions que rebin. "Primer hem de saber què va passar exactament i si hi ha responsabilitats que es paguin. A partir d'aquí ja veurem què farem. Però això no pot quedar així".

Pérez també va tenir paraules d'agraïment per a tots els assistents i les mostres de suport que estan rebent. "Si hi ha tantes persones aquí és perquè el meu fill era una persona molt estimada, algú excepcional".