La Guàrdia Civil ha confiscat aquesta tarda milions de paperetes i material electoral del referèndum del proper 1 d'octubre en un magatzem d'Igualada. En concret, han trobat 2'5 milions de paperetes i quatre milions de sobres, que s'han emportat amb dues furgonetes.

A més, els agents també han localitzat 100 urnes que han quedat dipositades en custòdia al mateix magatzem i se n'ha donat compte a la Fiscalia. Segons les mateixes fonts, l'empresa ha al·legat que les urnes són per a les eleccions al Futbol Club Barcelona. El magatzem on s'ha trobat tot aquest material, presumptament destinat al referèndum de l'1-O, és propietat de l'empresa de producció d'esdeveniments culturals i esportius Events de la capital de l'Anoia.

De fet, agents de la Guàrdia Civil també s'han presentat aquest dijous a primera hora de la tarda a la seu de l'empresa en busca de material per a l'1-O.

A primera hora de la tarda agents de la Guàrdia Civil s'han personat a les oficines de l'empresa Events i, tot seguit, s'han desplaçat fins a un magatzem que la mateixa empresa té al polígon de Les Comes de la capital de l'Anoia.

Desenes de persones han acudit a les portes del magatzem per protestar en contra l'operatiu policial. Un dels concentrats era el portaveu d'ERC a l'Ajuntament d'Igualada, Josep Maria Palau, que ha explicat en declaracions als mitjans de comunicació que l'operatiu estava format per "una dotzena de guàrdies civils de paisà". Segons el seu relat i el de les persones que es trobaven a l'exterior del recinte, "dues furgonetes de mida mitjana han sortit carregades i les han seguit uns tres o quatre cotxes de paisà".

Palau ha dit que les paperetes requisades "possiblement són del Govern", però ha apuntat que "això tindrà un efecte nul en la convocatòria del referèndum perquè de paperetes n'hi ha a milions per tots els magatzems de tots els polígons de Catalunya i, per tant, diumenge es podrà votar amb normalitat".