04 de abril de 2018
04.04.2018
40 Años
40 Años

Igualada acull una trobada amb una quarantena d'experts europeus en el món tèxtil

L'entitat ACTE celebra la reunió de tres dies a la capital de l'Anoia posant en comú idees per potenciar el sector

04.04.2018 | 20:06
Experts del món tèxtil al sector del Rec d´Igualada, on es troben aquesta setmana

Igualada acull, aquests dies 3, 4 i 5 d'abril, la 27a Assemblea Anual de l'Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees (ACTE). En l'actualitat, la capital de l'Anoia ocupa la vicepresidència estatal d'aquesta xarxa de territoris amb tradició en el tèxtil i la moda, amb una trajectòria de gairebé tres dècades i que actualment compta amb una trentena de municipis europeus, representant en conjunt una població de prop de dos milions habitants.

La trobada reuneix a l'Adoberia Bella una quarantena d'experts, que posen en comú noves idees per a potenciar i seguir impulsant el sector. En l'obertura, aquest dimecres, hi han intervingut l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, i l'alcalde del municipi suec de Borås i president d'ACTE, Ulf Olsson.

L'associació aplega membres d'institucions relacionades amb la indústria tèxtil, agències de desenvolupament local, centres d'innovació i de recerca i escoles de disseny. Els seus objectius passen per reforçar el tèxtil moda d'aquests territoris, mitjançant eines de finançament públic o a través de la cooperació públic privada, fent incís en el teixit productiu i en l'ocupació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook