El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, torna a confiar la delegació de la Catalunya Central a l'osonenca Dolors Collell, que havia estat delegada amb el tripartit i el govern socialista. Collell ha fet un camí polític similar al d'Ernest Maragall. Collell relleva en el càrrec el berguedà Antoni Bajona, que a diferència de Collell té la vinculació política amb el PDeCAT. Ara, la conselleria té un color d'ERC, amb l'arribada de Josep Bargalló.

Dolors Collell va néixer el 1960 a Manlleu i és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona i en Art Dramàtic per l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona. Ha estat directora de l'institut Cirviànum de Torelló i de l'institut la Plana de Vic. Entre el 2009 i el 2011 ja va ser directora territorial de Catalunya Central.

La directora adjunta dels Serveis Territorials és Júlia Estaran, nascuda a Almacelles el 1961. Estaran té el grau en magisteri per la Universitat de Lleida. Mestra de primària a l'escola Montbou de Santa Margarida de Montbui des del 2011 i adjunta a la direcció dels Serveis Territorials de la Catalu-nya Central en l'Àrea per a la Coordinació i la Planificació Escolar del 2009 al 2011. Des del 1998 fins al 2009 ha estat directora de l'escola García Lorca del mateix municipi.

Francesc Ballester és el nou director dels Serveis Territorials del Baix Llobregat. Nascut a Molins de Rei el 1960, és diplomat d'EGB i llicenciat en Geografia i Història, tots dos títols a la Universitat de Barcelona.

Carme Ortonobes, nascuda a la Seu d'Urgell el 1960, és la nova directora adjunta del Baix Llobregat. És diplomada en professorat d'Educació General Bàsica, especialitat de ciències, per l'Escola Universitària de Barcelona, i també llicenciada en Humanitats.

Als serveis territorials del Maresme-Vallès Oriental hi haurà Pere Masó. Nascut a Palamós el 1960, Masó és llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona, i fins ara era director de l'Àrea de Servei d'Educació i Territori del Consorci d'Educació de Barcelona.

La directora adjunta del Maresme-Vallès Oriental és Lourdes Gil, nascuda a Badalona l'any 1963. És llicenciada en Comunicació audiovisual, diplomada en Magisteri de ciències i matemàtiques, i mestra de català.

Una igualadina a Barcelona

La nova directora de Barcelona-Comarques és Montserrat Domingo, nascuda a Igualada el 1974. Llicenciada en Biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, i màster en Polítiques Públiques i Administració, Domingo ha estat professora i coordinadora i directora LIC (Llengua i Cohesió) al Consorci d'Educació de Barcelona. El 2103 va obtenir el 7è Premi Conviure Catalunya pel programa pedagògic «Participem!» sobre l'acollida de nouvinguts. La directora adjunta dels Serveis Territorials és Judith Barbacil (Vilanova i la Geltrú, 1974).