El grup municipal d'ERC, a l'oposició a l'Ajuntament d'Igualada, retreu a l'equip de govern del PDeCAT la manca de polítiques que impulsin habitatges de lloguer social a la ciutat, que no s'han incrementat des del 2015.

Els republicans asseguren que només un 0,21% dels 15.688 habitatges d'Igualada estan destinats a lloguer social, i en aquest sentit denuncien que durant aquest mandat, amb Marc Castells al capdavant, «no s'ha avançat ni un mil·límetre» i que no s'ha creat «ni un sol habitatge de lloguer social més, tot i les moltes dificultats d'accés a l'habitatge que tenen els ciutadans», apunten.

El grup municipal d'ERC a Igualada va constatar en el darrer ple municipal que a la capital de l'Anoia hi ha «exactament els mateixos pisos de lloguer social que en el mandat anterior, només 34», i critiquen «el passotisme i la inacció» de l'alcalde davant l'encariment dels preus del lloguer i de compra que diuen que hi ha a la ciutat. Els republicans lamenten que el govern municipal «giri l'esquena a moltíssims igualadins que no poden emancipar-se o assumir l'encariment del preu del lloguer».

En aquest sentit, ERC assegura que a Igualada hi ha moltes famílies, especialment joves, que es volen emancipar, i també gent gran amb pensions baixes, o persones amb feina precària, que no estan accedint a un lloguer just (entenent per lloguer just l'import del qual no supera el 30% dels ingressos de la unitat familiar).