Igualada serà l'escenari, el proper 29 de setembre, de la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran a l'Anoia. Els actes es faran a l'escola Pia i la plaça Castells. La festa cada any aplega nombroses entitats i persones grans de la comarca

Igualada pren el relleu en l'organització dels actes del Dia Internacional de la Gent Gran a l'Anoia a Òdena, que en va ser la seu el 2017.

La tinent d'alcalde d'Acció Social de l'Ajuntament, Carme Riera, i algunes de les entitats implicades en l'organització van avançar ahir alguns aspectes del programa, entre els quals destaca que els dos pols d'activitat se centren a la plaça Castells i l'escola Pia.

La benvinguda per a tots els assistents tindrà lloc a les 12 del migdia i l'amenitzarà l'Agrupació Folklòrica Igualadina. A continuació, a partir de 2/4 d'1, s'oferirà una visita cultural guiada per conèixer l'edifici de l'escola Pia, una oportunitat per descobrir els trets més distintius d'aquest simbòlic edifici igualadí, com la seva façana, el claustre o el santuari, entre d'altres.

A les 2 del migdia, al poliesportiu de l'escola, arrencarà el dinar de germanor, una proposta que l'any passat a Òdena va aplegar més de 300 comensals i que a Igualada s'espera que torni a tenir una important acceptació i, fins i tot, que es pugui superar aquesta xifra. La cloenda, després del dinar, anirà a càrrec del grup Bartomeu & Sheila, que oferiran un ball popular. Les persones interessades a assistir-hi poden adquirir els tiquets per a aquesta jornada, al preu de 18 euros, a l'Associació de Gent Gran d'Igualada (passeig Verdaguer, 67), a la Federació de Jubilats i Pensionistes de Comissions Obreres-CCOO (passeig Verdaguer, 122), a la Fundació Privada Àuria (avinguda Andorra, 28) o en qualsevol entitat de gent gran de l'Anoia.

Aquesta és una iniciativa organitzada per l'Ajuntament d'Igualada, el Consell Comarcal de l'Anoia i el Consell de la Gent Gran de l'Anoia, amb la col·laboració de l'Associació de Gent Gran d'Igualada, la Fundació Àuria, la Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO, l'escola de cuina L'Atelier, el Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada (CECI) i l'Agrupació Folklòrica Igualadina.