12 de octubre de 2018
12.10.2018

EXPOSICIÓ 40 ANYS REGIÓ7 | SANT JOAN DE VILATORRADA


L'alcaldessa de Vilanova penja una gran bandera espanyola pel 12 -O

Considera que cal reivindicar els ajuntaments constitucionalistes «a favor de Catalunya i Espanya»

12.10.2018 | 00:00
La bandera espanyola que Trucharte ha penjat a l´ajuntament

L'Ajuntament de Vilanova del Camí liderat pel PSC ha penjat una bandera espanyola de grans dimensions a la façana de l'edifici consistorial amb motiu del 12 d'octubre. Ha estat la mateixa alcaldessa, Noemí Trucharte (PSC), qui ho ha anunciat a través de les seves xarxes socials. Segons ha explicat, de la mateixa manera que «per l'11 de setembre es posa la senyera, he cregut convenient penjar l'espanyola». És la primera vegada que es penja aquesta bandera espanyola a Vilanova.

La bandera penja d'una finestra, i ocupa bona part de la façana, però està separada dels pals on onegen les banderes oficials, l'espanyola, la catalana i l'europea. Trucharte considera que en «el context polític actual hem de reivindicar els ajuntaments constitucionalistes i que estem a favor de Catalunya i Espanya».

La mateixa Trucharte ha reconegut que és la primera vegada que la pengen per la Hispanitat, però ho justifica pel context política actual. Trucharte és alcaldessa per una moció de censura, en la qual va comptar amb el suport de dos grups independents de Vilanova (VA! i IPV-VV), que no s'han posicionat mai a favor de temes nacionalistes, i el grup de Decide. Forma govern amb aquests grups.

Va ser la mateixa alcaldessa la que va fer públic a través de les xarxes socials que havia fet penjar la bandera. «Vam celebrar la Diada de Catalunya penjant la senyera i la Hispanitat penjant la rojigualda. Feliç 12 d'octubre», afegeix al tuit. Aleshores el seu tuit estava il·lustrat amb un simpàtic dibuix d'una senyera i un comentari a favor de la unitat a l'entorn de les quatre barres.

L'acció ha causat rebombori. «No és el que busco», va assegurar ahir hores després d'haver penjat l'espanyola, i va remarcar que únicament el que vol és «reivindicar que a Vilanova som tan catalans com espanyols». A més,va insistir, la bandera «té les mateixes dimensions» que el que donem a la senyera durant la Diada de l'11 de setembre.

Trucharte va ser proclamada alcaldessa el gener del 2017 fruit d'una moció de censura que ella mateixa i els representants dels grups VA!, Independents per Vilanova i Decide van presentar. Fins llavors governava Vanessa González (Vilanova 365) en minoria amb un pacte amb ERC i CiU.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook