L'oposició en bloc de Santa Margarida de Montbui ha demanat a l'alcalde socialista Teo Romero que renunciï al seu càrrec municipal després que es conegués que haurà de seure a la banqueta dels acusats per un suposat frau en la seva etapa de president del Fons Català de Cooperació i Desenvolupament. Està acusat d'haver gastat 57.000 euros en turisme aprofitant viatges institucionals que pagava amb fonts públics i l'acusació particular li demana 8 anys de presó. Està acusat dels delictes d'apropiació indeguda o malversació de cabals públics.

Els grups municipals de l'oposició a Santa Margarida de Montbui, "davant l'acusació per a apropiació indeguda o malversació de fons a Teodoro Romero en la seva etapa com a president del FCCD", han signat un comunicat conjunt en el que demanen que "Teodoro Romero renunciï a l'alcaldia". I afegeixen que "la seva dimissió és l'única sortida decent per a que la imatge de Montbui no es vegi encara més perjudicada i que tot aquest afer no afecti al normal funcionament del nostre consistori". Signen la petició els representants del grup Veïns amb Veu, el de d'Iniciativa per Catalunya (ICV-EUiA-E), i el de Junts Per Montbui-Acord Municipal.

Els grups de l'oposició considerem que la quantitat econòmica en concepte de despeses - presumptament sense justificar per la que l'alcalde de Montbui serà jutjat - són diners públics, com així ho ha dictaminat l'Audiència Provincial en resposta a l'últim recurs presentat per Teodoro Romero. A l'espera de la resolució judicial definitiva, els fets ja ens semblen prou greus.

Els partits montbuiencs consideren que les acusacions són prou greus i destaquen que se l'acusa de fer despeses amb diners públics en viatges, però també en "onsumicions en locals d'oci nocturn, consultes a pàgines web d'adults i fins i tot compra de souvenirs"; i afegeixen que "això, a més de ser una despesa de diners de tots els contribuents és una falta d'ètica imperdonable en un responsable polític que representa al municipi de Montbui".

Asseguren en un comunicat que el municipi de Santa Margarida de Montbui "no es mereix ser representat per una persona que serà acusada d'aquests delictes, que demanem que Teodoro Romero renunciï a l'alcaldia".

Romero serà jutjat a l'Audiència de Barcelona pels presumptes delictes de malversació o d'apropiació indeguda. El Fons Català exercirà d'acusació particular, mentre que la fiscalia, de moment, encara no ha fet públic el seu escrit d'acusació. Tampoc no ho és el de defensa, que demanarà previsiblement l'absolució de Romero, que sempre s'ha declarat innocent en aquest cas.

El Fons Català considera que Romero va incorporar visites turístiques de tota mena durant els seus viatges a l'estranger com a president de la institució (va fer 25 viatges entre el 2007 i el 2010, l'etapa sota sospita). La interlocutòria judicial que va posar fi a la instrucció va assenyalar que Romero no va justificar el cost de viatges interns en avió, ampliacions de reserves d'hotel i nombrosos àpats, i que en total va sumar 57.000 euros. L'acusació assenyala que l'alcalde montbuienc hauria d'haver pagat aquestes despeses de la seva butxaca. Romero és alcalde de Santa Margarida de Montbui des de l'any 1995. Fa 23 anys que ocupa el càrrec i ha tingut responsabilitats dins de l'estructura del partit socialista, la més recent, la de primer secretari de la zona de l'Anoia, que va abandonar després de saber-se la investigació.

ballador del Fons, que l'acusava de desviar diners públics en qüestions com el cobrament de dietes.

El batlle anoienc sempre ha mantingut que podia «acreditar documentalment» totes les despeses que va efectuar mentre era president del Fons i assegura que «totes van ser aprovades per unanimitat de tots els socis».