El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquesta dilluns a la tarda que "vivim un moment excepcional que alguns han pretès que fos catastròfic en el terreny econòmic" i ha recordat que, "amb la voluntat d'espantar i condicionar la participació lliure dels ciutadans, es van anunciar resultats nefastos per a l'economia, el turisme i les finances". Davant d'aquests auguris, Quim Torra ha posat en relleu els bons resultats del sector del turisme a Catalunya que, ha dit, demostren que "res de tot allò, d'aquelles prediccions catastrofistes, no era real". "Avui podem parlar de xifres excel·lents que ens fan estar orgullosos de la capacitat dinàmica i emprenedora dels catalans", ha subratllat.

El cap de l'Executiu ha destacat els bons resultats d'aquest sector a Catalunya durant l'acte de lliurament dels Guardons del Turisme de Catalunya 2018. Durant l'acte, el president ha fet notar que la despesa del turisme estranger a Catalunya ha assolit el mes de setembre "nivells rècords", amb un total de 16.801 milions d'euros, és a dir, gairebé un 6% més que el 2017 i 185 euros de despesa mitjana diària, un 10,6% més.

També ha assenyalat que el nombre de creueristes al Port de Barcelona ha augmentat un 13,4% i que els ports de Roses i Palamós han tancat la temporada amb xifres record. Així mateix, ha fet notar que l'aeroport del Prat va tenir un 9,2% més de passatgers en vols internacionals i el de Girona, un 4,6%.

Model turístic

Aquests resultats, ha afirmat el president, "no són fruit de la casualitat". "Estem fent estratègia turística i estem treballant per fer realitat un model turístic centrat en la qualitat, la competitivitat, la innovació i la sostenibilitat", ha assegurat. En aquest sentit, ha anunciat que el Govern està a punt de presentar el nou Pla de màrqueting i el nou Pla estratègic de Catalunya, "dues eines fonamentals que dibuixaran les línies estratègiques de futur del turisme de Catalunya". "El turisme, per al Govern de Catalunya, és una aposta de present i futur", ha reblat.

Quim Torra ha expressat la seva felicitació als distingits amb els Guardons del Turisme 2018, dels quals ha dit que "són un exemple de l'esforç i l'aposta pel turisme tant del sector públic com del sector privat". I ha afegit que "representen el millor del turisme i demostren que valors com la sostenibilitat, la responsabilitat, la innovació, el talent, la recerca i l'ètica, que des del Govern estem impulsant, també se'ls fa seus el turisme".