L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat presenta avui, a les 7 de la tarda, al saló de sessions, els recor-reguts de les noves rutes saludables que s'han traçat dins el projecte «Voltem Olesa: una mirada de salut als barris». La iniciativa, impulsada pel departament de Salut Pública de l'Ajuntament, ja va començar a caminar ara tot just fa un any, amb l'objectiu de crear sis rutes en l'entorn urbà que promoguessin l'activitat física i altres conductes saludables entre la població, així com la seva connexió amb el medi natural del municipi. El mes de setembre passat es va implantar la primera de les sis rutes, la Volta 1 de l'Eixample, i ara l'Ajuntament d'Olesa espera validar la resta de recorreguts per posar-los en funcionament properament.

La regidora de Salut Pública de l'Ajuntament d'Olesa, Montserrat Vergara, detalla que l'acte d'avui a la tarda servirà per constatar si les noves rutes «responen, o no, a les inquietuds expressades per la ciutadania durant l'elaboració de la Volta 1 de l'Eixample», que va funcionar com a prova pilot. El projecte va sorgir ara fa més d'un any, a partir del programa «Fem Salut, Olesa!», que convida a fer rutes guiades pel terme natural cada dimarts i dijous, amb la voluntat de treballar l'activitat física en un entorn urbà. Amb aquesta idea com a objectiu, personal tècnic municipal va idear diferents propostes de rutes urbanes, o «voltes», intentant també integrar la ruta quotidiana que segueix la ciutadania en diferents indrets del municipi.

Segons Vergara, després d'implantar la Volta 1 de l'Eixample i d'adaptar-la a les propostes que ha anat fent la ciutadania per tal de millorar-ne l'experiència, ara ha arribat el moment de començar a «validar la cinc rutes restants». Aquest cop, però, es comptarà amb el suport d'una empresa especialista en l'àmbit de l'urbanisme.

En l'acte d'avui, es presentarà una primera proposta de recorregut de les cinc rutes restants, traçades amb la voluntat d'abraçar el màxim de barris possible del municipi.

Al llarg del mes de març es duran a terme quatre sortides enfocades a validar les rutes sobre el terreny i a possibilitar que la ciutadania pugui proposar-hi millores. El dijous 7 de març, les Planes, la Flora i Sant Bernat, i el 14 de març es visitarà els Closos i el centre d'Olesa.