El joves de Martorell podran gaudir a partir de dissabte d'un nou centre per a activitats múltiples: l'Espai Jove Punt Nord del Centre Cultural. Es tracta d'una remodelació d'un edifici construït l'any 90, però que va quedar parcialment en desús quan es va traslladar la biblioteca a un nou edifici, fa gairebé quatre anys, el març del 2015.

L'espai ha estat objecte d'una profunda remodelació per adaptar-lo a nous usos i ha mantingut una part de les entitats que ja hi eren i hi feien activitats des del 2015. L'edifici s'ha adequat pensant en els joves i en allò que els joves demanaven a la població. Es posa en servei dissabte, sense inauguració per les indicacions de la Junta Electoral Central per les eleccions generals. L'inici de les activitats consistirà en una mostra de tallers.

Les activitats que s'hi han programat responen a les inquietuds i necessitats expressades pel jovent martorellenc en els sistemes de participació que en els darrers anys ha instaurat el govern martorellenc. L'Espai Jove esdevindrà, segons les propostes, «un lloc d'oci creatiu i participatiu, on els joves podran relacionar-se, jugar, distreure's i aprendre, a través d'accions formatives, de desenvolupament personal i de lleure», segons ha explicat fonts municipals.

Tot i que els tallers d'aquest dissabte estan dirigits al públic juvenil, la mostra està pensada perquè tothom pugui conèixer l'Espai Jove i se'n senti partícip. La jornada començarà, a les 12 del migdia, amb un vermut electrònic amb el discjòquei Pablo Picón. A 2/4 de 2 hi ha prevista una arrossada popular.

Després de la tertúlia literària amb autors joves, a les 3 de la tarda, s'obriran a tothom el centre remodelat «perquè els assistents puguin provar els diferents serveis: espai acrobàtic, jocs de taula, taller de robòtica, zona gamer, futok i el Servei d'Informació Juvenil», segons ha avançat el tècnic de Joventut, Manel Cortés.

Als jardins d'Apel·les Mestres, darrere de l'equipament, s'ha dissenyat un espai de parkour, atenent una petició d'un grup de practicants martorellencs de la disciplina, que consisteix a desplaçar-se pel medi urbà o natural superant els obstacles físics que es presenten al camí. Els presents gaudiran dissabte d'una exhibició d'aquesta activitat motriu, ha detallat Cortés.

A partir de les 6 de la tarda, hi haurà música a càrrec de tres combos de l'Escola Municipal de Música, que acabarà amb una jam de temes improvisats. Una hora i mitja més tard, hi actuaran els xanquers Moon Light Jugglers. A les 20.25 h, concert de trap amb 31 FAM+ DJ i botifarrada popular.