El PSC de Vilanova del Camí ha reconegut el paper de Dulce Quesada com a puntal familiar després que aquesta veïna del poble hagi atès a casa durant 22 anys el seu fill que va queda en estat de coma arran d'un accident de moto. Quesada ha vist com en el tram final de vida del seu fill, Marcos, a més a més, emmalaltia el seu marit, afectat d'un càncer que finalment també li va causar la mort, amb la qualcosa en els darers dos anys, davant les absències dels dos, ha hagut de reaprendre a viure sola.

L'alcaldessa Noemí Trucharte li va lliurar una placa de reconeixement i Xavier Sala Sant, en nom de l'agrupació socialista, un ram de flors. Trucharte ha explicat que «les dones i homes socialistes considerem que és un exemple de treball i lluita contra totes les adversitats».

Dulce Quesada va tenir tres fills i va treballar en el sector tèxtil. Quan tenia 38 anys va rebre la notícia que el seu fil marcos havia quedat en coma. Va estar 1 any i mig vivint literalment a l'hospital al costat del seu fill, i finalment van decidir traslladar-lo a casa, després de fer l'adaptació de l'habitatge.

«És un exemple per a tots nosaltres», afirma Trucharte, que considera que «les dones lluitadores com ella que superen totes les dificultats són les que tiren endavant Vilanova i la nostra societat». El reconeixement va tenir lloc n una festa amb una mostra folklòrica pel dia de la Dona.