L'Ajuntament de Calaf va aprovar en el darrer ple municipal el reglament regulador de l'establiment del servei de tanatori municipal que especifica que es prestarà de forma indirecta i en règim de concessió administrativa.

Joan Caballol, de CiU -a l'oposició-, va plantejar una sèrie de qüestions en relació amb el futur tanatori. Entre d'altres, dubtava de si es tenia clara la ubicació definitiva i assenyalava la seva incredulitat davant dels números que es presentaven a l'informe econòmic, ja que es preveia la construcció d'un edifici nou i només amb l'accessibilitat considerava que no es compliria el pressupost previst. També va plantejar dubtes sobre com s'havia estipulat el cànon o calculat la viabilitat i els beneficis que suposarà el futur tanatori. Per tot plegat CiU va qualificar de «poc seriós» i «electoralista» aprovar el reglament i es van abstenir.

Per la seva banda, Neus Aparicio va explicar que el GiC aprovaria el reglament per una qüestió de «concepte», ja que volen que Calaf tingui el servei. Tot i això, consideraven absurda l'aprovació inicial del reglament d'una cosa inexistent, però no volien que se'ls acusés de no tirar endavant aquesta obra.

L'alcalde de Calaf, Jordi Badia, va lamentar que, «tot i tenir el reglament des de fa una setmana», no se'ls hagués fet cap consulta. D'altra banda, va aclarir que el projecte de tanatori amb què es treballa és únicament el del cementiri perquè la proposta dels bombers (que portava Junts per Calaf al programa electoral) els l'havien tombat al ple dues vegades.

També va defensar l'estudi de viabilitat econòmica i va assegurar que no era una qüestió electoralista, sinó que depenia de la modificació del POUM. També va concretar que la setmana que ve sortirà la publicació de la licitació per a la construcció i la concessió del servei del tanatori.