Una de les vies principals de Calaf estarà en ple procés de transformació en els propers dies. L'Ajuntament ha anunciat als veïns l'inici imminent d'unes obres que han de transformar la carretera de Manresa i reduir l'espai dels vehicles en favor dels vianants. Al mateix temps que es vol donar més protagonisme als vianants, estrènyer les distàncies dels carrils de circulació dels vehicles també ajudarà a reduir la velocitat i a fer que la relació dels que hi passegen i els que van amb el cotxe sigui més tranquil·la. A més de millorar les amplades de pas dels vianants, els treballs també busquen donar continuïtat i millorar l'accessibilitat dels itineraris de vianants tant en sentit longitudinal com transversal, segons han explicat fonts municipals.

En concret, es construirà una vorera contínua en el marge dret amb amplades de pas lliures superiors a 1,80 m que en certs punts permet la creació de zones de descans. Es faran, també, passos de vianants accessibles a la cruïlla amb el carrer de la Carretera Llarga. Es plantejar aprofitar l'obra per fer una millora del sanejament de l'àmbit amb l'arranjament de part del col·lector actual i la redistribució dels elements de recollida de les aigües pluvials. I es renovarà l'enllumenat públic, adaptant-lo a la nova secció de la carretera.

En matèria de canalitzacions, també s'aprofitarà per millorar la xarxa d'aigua potable actual i per implantar nous hidrants contra incendi. Finalment, respecte a l'arbrat, es buscarà que la imatge de passeig es pugui perllongar al llarg de tota la travessera.