El curs 2019-2020 Olesa de Montserrat mantindrà tots els grups de P3, tant en l'àmbit públic com a l'escola concertada. Inicialment els Serveis Territorials d'Educació havien decidit rebaixar l'oferta en un grup (passar de 12 a 11 en total) arran la baixa de la natalitat, i concretament suprimir-lo a l'escola Sant Bernat. Finalment, però, Educació ha decidit mantenir el segon grup de P-3 d'aquest centre. Aquesta, de fet, era la petició que havia fet l'Ajuntament d'Olesa a instàncies del Consell Escolar Municipal i la comunitat educativa de l'escola pública d'Olesa a través de la Plataforma Olesa es Mou.

Les xifres de la preinscripció s'han imposat i l'alta demanda que han tingut les escoles públiques d'Olesa han fet que la Generalitat hagi decidit finalment mantenir el segon grup de P3 a l'escola Sant Bernat. L'alcaldessa d'Olesa i regidora d'Ensenyament, Pilar Puimedon, s'ha mostrat satisfeta per la decisió final, tot i que ha lamentat que el director dels Serveis Territorials d'Educació al Baix Llobregat, Francesc Ballester, no hagués atès la demanada reiterada de l'Ajuntament per tal que s'oferís el mateix nombre de places que l'any passat, i en tot cas, decidir si calia reduir grups un cop finalitzat el procés de preinscripció.

Davant la decisió del departament d'Ensenyament d'oferir un grup menys de P3 per al proper curs, atenent les dades del padró, el ple de l'Ajuntament d'Olesa va aprovar el mes de febrer, i a instàncies del Consell Escolar Municipal, una moció que criticava que s'hagués decidit «unilateralment» a quina escola es trauria aquest grup, sobretot quan l'escola Sant Bernat no havia estat el centre amb menys demanda fa un any.

L'Ajuntament d'Olesa proposava que el criteri en la preinscripció per al curs 2019-2020 fos el mateix, que l'oferta fos també la mateixa que el curs passat i que, en tot cas, si calia reduir un grup de P3, no es decidís a quina escola calia fer-ho fins passada la preinscripció. Però aquesta voluntat olesana no va ser escoltada pels Serveis Territorials que van decidir treure un curs de P3 abans de fer la preinscripció. L'Ajuntament tampoc va compartir que l'escola afectada hagués de ser la de Sant Bernat. El ple de l'Ajuntament va rebutjar la decisió del departament. No s'acceptava el mètode de decidir sense donar explicacions i es va advertir que tal com havien deixar la situació Olesa no podia assumir la matrícula viva (alumnes que arriben amb el curs iniciat).

Un cop finalitzat el període de preinscripció, l'alta demanda de places a l'escola pública ha posat de manifest la necessitat de tornar a recuperar el segon grup de P3 a l'escola Sant Bernat. Així ho ha admès el director dels Serveis Territorials d'Educació al Baix Llobregat, Francesc Ballester, que ha destacat que el període de preinscripció ha posat en evidència una «fidelització» de l'alumnat olesà cap a l'escola pública. Ha admès que tot i que el padró indicava que es podia reduir, la matrícula indica que cal mantenir l'oferta.