L'Ajuntament d'Olesa ha instal·lat 21 cartells de divulgació del patrimoni natural i cultural al llarg dels 10 quilometres del camí del Riu (GR-270) que transcorre per Olesa de Montserrat. L'actuació s'emmarca dins el Projecte Fonts i Camins, impulsat pel departament de Medi Ambient amb la col·laboració de les entitats mediambientals del municipi, i que té per objectiu la recuperació del patrimoni de l'entorn natural d'Olesa.

Aquesta nova senyalització turística permetrà als senderistes informar-se sobre geologia, botànica o geografia, però sobretot de la història olesana. Aquesta proposta, segons han explicat fonts municipals, és un pas més per dotar de valor l'entorn riberal del municipi. Amb aquest objectiu, a principi d'any es va posar a disposició de la ciutadania un llibret amb quatre propostes d'excursions per fer a l'entorn del riu, i que es pot descarregar al web municipal.

Precisament, durant la tercera Setmana de la Natura a Olesa, que tindrà lloc de l'1 al 9 de juny, es farà una excursió pel riu Llobregat que ja permetrà veure aquests plafons.