L'escola Les Passeres de Castellolí va acollir ahir al matí la darrera de les entregues dels premis del concurs Química a l'Escola, un concurs adreçat als estudiants anoiencs, impulsat per la sectorial UEA Química. Alumnes de primària i secundària de les escoles de la comarca han experimentat i investigat aquestes setmanes.

L'objectiu d'aquest concurs, segons els responsables de la UEA, «ha estat el d'apropar la química i el sector industrial als més joves de la comarca». Els participants han hagut d'utilitzar materials habituals o casolans i enregistrar l'experiment en un vídeo. Tots els vídeos han estat revisats pels membres de la UEA Química, que han patrocinat el concurs i han escollit els premiats per a cadascuna de les categories de primària i secundària.

Hi han participat ABC Leather, Comercial Godó, Simar, Texcur, Atlas, Apliclor, Macasa Labin, Quimser, Proquip i Leather Química. I el concurs ha estat obert a totes les escoles de la comarca. S'hi han presentat 12 escoles diferents -dels municipis anoiencs de Castellolí, Òdena, Vallbona i Igualada- i hi han participant amb un total de 41 vídeos.

Les escoles premiades han rebut material de laboratori valorat en 300 euros. Els guanyadors han estat: a la categoria 1 (1r i 2n de primària), Les Passeres de Castellolí. En les categories 2 i 3, a causa del gran nombre de vídeos presentats, el jurat va decidir donar també 2 segons premis de 150 euros. La categoria 2 (3r i 4t de primària) el primer premi ha estat per a l'escola Ateneu Igualadí i el segon premi per a l'escola García Fossas. A la categoria 3 (5è i 6è de primària), el primer premi és pera l'escola Mowgli i el segon premi, per a l'escola Escolàpies. Finalment, la categoria 4 (ESO), el primer premi l'ha rebut l'institut Vallbona d'Anoia.