El CAP Santa Margarida de Montbui, amb la col·laboració del Consell Comarcal de l'Anoia i la implicació d'una infermera de l'equip que és d'origen magribí, ha dut a terme en els darrers sis mesos un programa de formació adreçat especialment al col·lectiu magribí que està en procés d'integració al municipi de l'Anoia. És la primera vegada que a través d'un CAP s'ofereix aquesta possibilitat d'integració al país.

L'objectiu, segons han explicat fonts de l'ICS, ha estat fer arribar informació sanitària i consells saludables a aquest col·lectiu, però també fomentar l'atenció des de la interculturalitat al Centre de Santa Margarida de Montbui, donant formació i informació als professionals sanitaris.

Una quinzena de dones magribines han participat en les diferents sessions formatives, que s'han allargat sis mesos, i en les quals s'han tractat diferents temes, escollits per les usuàries mateixes: acollida al CAP i presentació de la carta de serveis, diabetis, activitat física, ramadà saludable, hipertensió, colesterol, primersauxilis... Les participants, a més, han aprofundit en els coneixements adquirits durant el curs de català posterior a la formació, organitzat pel Consell Comarcal. Al final del programa, a més, s'ha impartit una sessió específica als professionals del centre d'atenció primària Santa Margarida de Montbui per promoure una atenció a la ciutadania òptima, des de la interculturalitat.