El prestigiat metge Bonaventura Clotet, director de l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, inaugura el curs acadèmic del Campus Universitari Igualada-UdL el proper dijous dia 7 de novembre. La lliçó inaugural du per títol "De la recerca sobre la sida a la recerca sobre moltes altres malalties".

Clotet, doctorat en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 1981, ha desenvolupat activitats de recerca en medicina interna i en malalties infeccioses, principalment en el camp de la infecció pel VIH i malalties relacionades. La seva activitat professional li ha valgut múltiples reconeixements, com el Premi a la Trajectòria Científica als Hospitals de l'Institut Català de la Salut o la Medalla Josep Trueta al Mèrit Sanitari per la seva investigació en el camp del VIH.

L'any 2016 va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, entre d'altres reconeixements. L'acte d'inici del curs acadèmic 2019-2020 del campus igualadí tindrà lloc a l'edifici de La Teneria a les 12h. El rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, presidirà l'acte, acompanyat d'altres representants de la universitat i de l'alcalde d'Igualada, Marc Castells.