Igualada posa en marxa una taula de col·laboració permanent entre diferents agents públics i privats de la ciutat que neix amb l'objectiu de sistematitzar el treball entre l'Ajuntament i diferents agents locals per fer front conjuntament a reptes de ciutat que requereixen d'innovació en el seu enfocament. Ahir, dimecres, es va presentar el que es coneix a partir d'ara com a Taula per la Innovació. En el decurs de l'acte de presentació de la taula, que ha tingut lloc a l'Adoberia Bella, el director general d'Innovació i Economia Digital, Daniel Marco, ha anunciat la concessió del distintiu Soc Smart a la capital de l'Anoia.

La presentació de la taula va anar a càrrec de l'alcalde, Marc Castells, i el director general d'Innovació i Economia de la Generalitat, Daniel Marco, que han estat acompanyats de Jordi Solà, president de TIC Anoia, i Patricia Illa, regidora de Promoció de la Ciutat, Esports, Innovació i Internacionalització. Marc Castells va expressar el compromís de l'Ajuntament amb el treball en xarxa i multisectorial per fer front als diferents reptes de la ciutat i va destacar que la Taula per la Innovació «estrena una nova manera de treballar, inspirada en el model de col·laboració de la quàdruple hèlix, que combina els esforços de la ciutadania, el món educatiu, les empreses i l'administració». L'alcalde ha remarcat que és el plantejament ideal per fer reeixir projectes transversals de ciutat.

De la seva banda, Daniel Marco ha expressat el suport del departament de Polítiques Digitals a aquesta iniciativa local i ha anunciat que Igualada ha obtingut el distintiu Soc Smart, que acredita que un municipi té determinades propietats o característiques que satisfan els requeriments per ser un municipi innovador i referent entre les ciutats intel·ligents.