Els alcaldes d'Esparreguera, Eduard Rivas, i Martorell, Xavier Fonollosa, han estat escollits com a vicepresidents de la Federació de Municipis de Catalunya. La presidenta de l'entitat municipalista serà presidida per primer cop a la història per un càrrec d'Esquerra Republicana, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau.

La 30a Assemblea General de la Federació de Municipis de Catalunya es va celebrar divendres passat a Barcelona. L'alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas, des de final de juny era president de la junta gestora.

Juntament amb Olga Arnau i els alcaldes d'Esparreguera i Martorell, al capdavant de la FMC hi ha Àlex Garrido, alcalde de Manlleu; Alba Pijuan, alcaldessa de Tàrrega; David Bote, alcalde de Mataró; Montserrat Candini, alcaldessa de Calella; i Lluís Mijoler, alcalde del Prat de Llobregat.

L'alcalde d'Esparreguera ha tingut un paper determinant en el relleu al capdavant de la institució. Per primera vegada, la presidència de la FMC recau en Esquerra Republicana i, també per primera vegada, al capdavant hi haurà una dona.

Completen el Comitè Executiu de la Federació de Municipis de Catalunya com a vocals, Laura Campos, alcaldessa de Montcada i Reixac; Lídia Muñoz, alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat; Francesc Alemany, alcalde de Palafolls; Narcís Fajula, alcalde de Sarrià de Ter; Josep Bigorra, alcalde de Vilaplana; Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat del Vallès; Adam Tomàs, alcalde d'Amposta; Núria Pérez, alcaldessa de Pardines; Rosa Pujol, alcaldessa d'Aitona; Carles Luz, alcalde de Gandesa; Lluís Guinó, alcalde de Besalú; Sergi Vallès, president de la Mancomunitat del Penedès; Lourdes Aluja, alcaldessa del Pradell de la Teixeta; Natàlia Figueras, alcaldessa de Maçanet de la Selva; Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell; Albert Corberó, alcalde de Súria; Dolors Carreras, alcaldessa de Cunit; Josep López, alcalde d'Ullà; Noemí Trucharte, alcaldessa de Vilanova del Camí; i Ignasi Simon, alcalde de Lliça d'Amunt.