La Fira del Camí Ral de Vilanova del Camí reunirà demà una vuitantena de parades dedicades al comerç local, l'artesania i els oficis antics. És una de les fires anomenades medievals que tant èxit han tingut en la dar-rera dècada a diferents municipis de Catalunya. Cada any és un esdeveniment molt concorregut i alguns comerços i entitats locals aprofiten l'aparador per mostrar la seva activitat.

El carrer Major, l'antic camí ral que dona nom a la fira, s'engalanarà per rebre els milers de visitants que s'esperen per a aquesta fira. Enguany arriba a la vint-i-dosena edició. La mostra serà oberta de les 9 del matí fins a les 8 del vespre. Les parades s'escampen pel centre: plaça Major, carrer Major, Onze de Setembre, Santa Llúcia i plaça del Mercat.

Entre les parades hi haurà artesans de Vilanova (Mel d'Antany, Espina de Ferro, Azabache i Sonia Marabé) i 4 comerços de sectors diversos (Sigrid Informàtica, Sweet India, El camí teràpies holístiques i Biorenovables). I a la iniciativa també s'hi sumen alguns comerços del carrer Major (VilaVet Veterinaris, Model, Gusi Dulce, Gonzalo, La Marioneta i Punt Viatges).

Algunes entitats locals posaran també carpa al carrer per donar a conèixer la seva activitat. És el cas en aquesta edició de Pulseras Candela, ERC, Diables Cabrons de Vilanova del Camí i Anyda (Asociación de Terapias Naturales y Disciplinas Asociadas). A més, a les 12 del migdia l'Associació de Sardanistes organitza una ballada a la plaça.

A banda de les atraccions i activitats infantils, que cada any tenen força èxit, els més petits podran provar diferents jocs de fusta, fer tir amb arc o descobrir personatges fantàstics com el Treumalespuces.

Una altra de les activitats que genera força expectació són els espectacles de falconeria, anunciats a les 12.00 h, les 13.30 h i les 17.30 h, amb el vol d'aus rapinyaires a la plaça del Mercat.

Sant Hilari, dissabte

Avui se celebrarà Sant Hilari. A Can Papasseit es farà acció de lectura i música a càrrec d'artistes locals, que recentment han presentat nous treballs.

La diada festiva prevista per a demà, amb la Fira del Camí Ral i la Pujada als Dipòsits, es complementarà des de la regidoria de Cultura amb un programa d'actes cultural per a la tarda de dissabte. La regidora Carlota Silva explica que es tracta de «mostrar el talent local dins l'àmbit literari i musical» en el marc de la Festa Major d'Hivern. Mireia Rubio presenta Lana de mamut, a les 6 de la tarda. L'autora parlarà de literatura i de l'ofici d'escriure amb Anna Marsal, autora de Quin cacau! Desordres i altres històries». També hi haurà un concert de Carlos Gómez, amb l'estrena del seu primer single Eres (a les 7 de la tarda). I La Séptima Trastada presenten nou treball, a les 8 del vespre.