Igualada té operatius des d'aquest matí dos punts de "check point" on es fa un control de càrregues. La voluntat és que puguin entrar i sortir les mercaderies que siguin necessàries a l'àrea de la conca d'Òdena confinada pel coronavirus. En un principi, aquest punt hauria de servir per a tot tipus de mercaderies. Ara caldrà veure quina nova situació es produeix si el govern espanyol fa cas a la petició del govern català de limitar tots els moviments per carretera, excepte els veritablemet imprescindibles per garantir el proveïment sanitari i alimentari.

Aquest dilluns a primer hora del matí, l'alcalde d'Igualada feia un vídeo per difondre que el "check point" s'havia aprovat. Una estona abans, els alcaldes de la Conca d'Òdena, havien insistit en poder aplicar la resolució que ja havien acordat diumenge.

La consellera d'Empresa, Àngels Chacón, va dir que es posarva en marxa un corredor pel qual podran transitar mercaderies entre la Conca d'Òdena, que es troba confinada, i la resta de Catalunya per proveir així de subministraments a indústries que en depenen.

En una compareixença pública des d'Igualada (Barcelona), Chacón ha assegurat que la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, ha donat el vistiplau definitiu a la creació d'aquest "check point", que la Generalitat fa dies que portava preparant.

La Conca d'Òdena, en la qual es troben els quatre municipis confinats, és un dels principals clústers industrials de Catalunya i en ell es troben empreses que subministren productes a plantes situades en altres punts de Catalunya. D'aquesta zona en depen el 28% del PIB de la comarca i hi ha, aproximadament, 20.000 llocs de treball.

De fet, les dificultats per al trànsit de mercaderies que ha provocat el confinament va portar ja divendres passat a la planta de Nissan de Barcelona a paralitzar la seva producció, mentre que la planta de Seat a Martorell també s'ha vist afectada per aquesta eventualitat.

"M'he posat en contacte amb la ministra d'Indústria per fer-li saber la urgència de comptar amb aquest 'check point' i es podrà dur a terme la mesura", ha explicat Chacón, que ha assenyalat que l'estat d'alarma decretat ahir pel Govern l'obligava a comptar amb aquesta autorització.

El "check point" o passadís, amb dues entrades, està controlat perls Mossos d'Esquadra.