Una persona ha mort i 6 més es troben ingressades a l'Hospital de Martorell en un brot del coronavirus a la residència Santa Oliva d'Olesa de Montserrat. Hi ha dos residents més que estan pendent de rebre el resultat, però també tenen simptomes que es podien relacionar amb els del coronavirus. El dimecres es van traslladar deu interns de la residència olesana a l'hospital de Martorell i només un no ha estat positiu.

L'Ajuntament d'Olesa ha informat que "ja s'han pres les mesures necessàries per atendre els casos i la residència esta en contacte permanent amb els serveis públics i segueix els protocols d'actuació que estan prescrits". En tractar-se de persones grans que poden tenir problemes de salut associats, la preocupació per l'evolució d'aquest brots és màxima. L'Ajuntament també ha indicat en un comunicat que "la residència ja seguia feia dies un protocol específic que restringia les visites als interns".

Aquesta població ja havia tingut un cas de coronavirus positiu en una persona de l'equip del CAP.

Els positius es van detectar a l'Hospital de Martorell, on els responsables de la residència hi van traslladar un grup de 10 malalts, "que presentaven afectació respiratòria greu i símptomes compatibles amb el Covid-19".

Segons han confirmat dal mateix ajuntament i a la residència els responsables de l'atenció mèdica de l'Hospital de Martorell, un cop realitzades les proves de coronavirus, set de les persones traslladades han donat positiu, una ha donat negatiu, i de les altres dues persones s'està a l'espera del resultat. I una de les persones amb un positiu ha mort aquest matí.

L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha assegurat que està en contacte permanent amb responsables del Departament de Salut i de la residència Santa Oliva per al seguiment d'aquests casos. L'Ajuntament ha aprofitat l'aparició d'aquest brot per recordar a la població que prengui totes les precaucions que s'han indicat en els darrers dies