Una segona persona interna de la residència de la fundació privada Santa Oliva, d'Olesa de Montserrat, va morir el vespre de dimarts, segons han informat fonts municipals. Aquest és un brot que, de moment, ha tingut aquestes dues víctimes mortals i té hospitalitzades a Sant Joan de Déu de Martorell, 7 persones més. En les informacions de dilluns, l'Ajuntament d'Olesa va explicar que s'havia traslladat 10 persones, i una havia resultat negatiu de coronavirus. Ara de sap que de la resta, tots han estat positius.

Després d'analitzat el brot, els responsables de sanitat condiren que aquest brot de la residència és independent del del CAP, on hi va haver una persones de l'equip sanitari que va contraure el corovirus. A part dels afectats que són residents de Santa Oliva, hi ha 5 veïns més d'Olesa ingressats a Martorell.

La residència Santa Oliva, que gestiona una fundació privada nascuda a la mateixa població, té actualment 106 places, 15 de les quals són de centre de dia.

A l'hospital de Martorell hi ha una seixantena d'ingressats. Aquest dimecres, l'alcalde de la població, Xavier Fonollosa, ha indicat que a l'Hospital Sant Joan de Déu hi ha 59 casos positius del virus. 36 són membres del personal sanitari i 23 són pacients de l'hospital. Dels 59 casos, 6 són de Martorell.

A banda, hi ha 13 persones més de Martorell que han donat positiu i que estan confinades a casa seva. I tant a l'hospital Sant Joan de Déu com a l'Hospital Sagrat Cor, hi ha pacients amb síntomes a l'espera de la confirmació de ser portadors del virus.

Fonollosa ha mostrat la seva preocupació "pels col·lectius de risc com la gent gran" i ha fet "una crida a extremar les mesures de prevenció i "a fer cas de les recomanacions de l'autoritat sanitària, evitant els contactes amb les persones de més risc, especialment, els avis i àvies".