L'Ajuntament d'Igualada ha iniciat aquesta setmana la reparació de les escales mecàniques del car-rer de Sant Magí. El regidor de Mobilitat i Sostenibilitat, Miquel Vives, ha explicat que es tracta de reparar el mecanisme de seguretat que els darrers dies havia originat el mal funcionament d'aquest equipament. Vives ha indicat que les escales tenen diversos sistemes de seguretat, entre els quals hi ha un botó d'aturada d'emergència i un sistema que les atura en cas de detectar algun cop. Quan s'aturen, la companyia encarregada del manteniment observa la incidència a través de les càmeres i les reactiva remotament. Fa uns quants dies, però, es va trencar la peça que permet aquesta reactivació a distància, fet que allarga el temps en què l'equipament no ha estat opertaiu.

Aquesta instal·lació té avaries i incidències sovint, però en la majoria de casos l'aturada és per culpa d'alguna bretolada.

La previsió és que les escales recuperin el funcionament habitual a final d'aquesta setmana. Durant la reparació s'aturarà només l'escala en què s'estigui treballant; la resta continuaran operatives.

Vives destaca que «les escales mecàniques del carrer de Sant Magí són un equipament com d'altres que tenim a la ciutat que permet la mobilitat entre diferents barris, que és important per a molts veïns. És una peça important en el disseny de la ciutat amable que construïm i és el nostre desig i la nostra responsabilitat que estiguin sempre operatives».

En l'àmbit de la mobilitat, el govern d'Igualada també està treballant en la finalització de les obres d'adequació de la calçada de l'avinguda del Mestre Muntaner entre la carretera de Manresa i el carrer de Girona, que han permès guanyar gairebé una quarantena de places d'aparcament i reduir la velocitat, ja que s'ha passat de dos a un sol carril.