04 de setembre de 2020
04.09.2020
Regió7

Un ingressat per covid a Igualada surt de l'UCI després de 172 dies de lluita

En aquests moments, el pacient, auxiliar d'infermeria, és qui més temps ha passat a l'UCI a l'Estat

03.09.2020 | 22:52
L'auxiliar d'infermeria de l'Hospital d'Igualada que és el malalt de covid amb més temps en una UCI

L'Àngel, auxiliar d'infermeria de l'Hospital d'Igualada afectat per coronavirus, ha sortit de la Unitat de Cures Intensives del mateix centre sanitari després d'estar 172 dies ingressat. És el pacient que més temps ha estat ingressat per coronavirus en una unitat de cures intensives de tot l'Estat. Aquesta mateixa setmana es coneixia el cas del Manuel, que va ser donat d'alta a Mallorca després d'estar 159 dies ingressat a l'UCI, el rècord en aquell moment. Aquest auxiliar d'infermeria es va posar malalt en un centre hospitalari que vivia la pitjor crisi mèdica de la covid-19.

Aquest igualadí va ser un dels primers afectats per la pandèmia del coronavirus i va arribar a un estat molt greu, segons fonts del centre hospitalari. És tècnic en cures auxiliars d'infermeria de la mateixa unitat de l'Hospital d'Igualada. Va ingressar a l'UCI a les 2.40 de la matinada del dilluns 16 de març amb insuficiència respiratòria greu.

Durant la seva estada a l'UCI l'Àngel ha presentat múltiples complicacions, i molt greus, com són coagulopaties, insuficiència renal amb necessitat d'hemodiàlisi i sèpsia per sobre infecció respiratòria i abdominal, entre d'altres. Moltes vegades es va témer per la seva vida, segons ha informat el mateix centre.

«L'Àngel és un dels nostres, no només és un treballador del centre, sinó que és auxiliar de l'UCI des de fa més de 20 anys. És protector amb els seus, treballador, sempre estaà de bon humor, aficionat a les sèries, a la bona taula i sobretot a la seva família. Un home corpulent que ha demostrat una fortalesa física i mental increïble. Més que un Àngel és com una au fènix que ha ressorgit una vegada i una altra de totes les complicacions». Així el descriu el Santi Abreu, cap del Servei d'Anestesiologia i Medicina intensiva de l'Hospital d'Igualada.

Fonts de l'Hospital d'Igualada han volgut mostrar el suport que ha tingut l'Àngel de tot el personal del centre. També han destacat «la gran implicació i dedicació de tot el personal de Servei d'UCI i Anestèsia de l'hospital, el personal d'infermeria, TCAIS, neteja de la unitat de cures intensives, de farmàcia, de l'equip d'infeccioses, de cardiologia, de pneumologia, nefrologia, fisioteràpia, dels directius i tots els companys, tots, en un sol vaixell ajudant, no només l'Àngel, sinó tots els pacients ingressats per aquesta malaltia. Sortir de la unitat és gràcies a la lluita de l'Àngel, però sobretot a la d'aquest equip que amb gran qualitat humana i professional s'esforça, dia a dia, per donar la millor atenció possible als pacients». Així mateix, també han tingut paraules per a la família de l'Àngel, que no l'ha deixat sol ni un moment.

Fonts del centre hospitalari han explicat que ara els òrgans de l'Àngel funcionen amb normalitat, tot i que necessita un mínim suport d'oxigen. «No obstant això, aquest llarg procés completament aturat als llits de l'hospital ha minvat molt els seus músculs; li queda un llarg recorregut de recuperació per reeducar el seu cos i guanyar forces amb un treball físic diari i intensiu, i és per això que el traslladen a l'Institut Guttmann, especialitzat en rehabilitació intensiva», detallen.

La consellera de Salut, la també igualadina Alba Vergés, ha fet una piulada a Twitter fent-se ressò del cas de l'Àngel i agraint la tasca dels professionals de l'Hospital d'Igualada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook