El fins ara alcalde de Piera, Jordi Madrid, ha presentat la dimissió del càrrec després que el partit soci de govern, Junts x Piera, hagi liderat un acord amb el PSC i el grup Ara és demà (Comuns) un govern alternatiu i una moció de censura. Madrid se'n va, fa un pas al costat, com ha explicat, dolgut amb qui fins ara era "un amic i un home de confiança" tot i liderar una altra formació política.

Madrid ha explicat que el moviment de Junts, PSC i Ara és Demà es va portar d'amagat i que fins a tres vegades li va demanar a Josep Llopart, líder de J x P, si tenien raó aquells que li deien que estaven preparant un govern alternatiu. Madrid diu que li va negar cada vegada, tot i que a la darrera va admetre que n'estaven parlant.

El fins ara alcalde de Piera va presentar la dimissió dijous, després de presidir el que va ser el seu darrer ple, el dimecres dia 25. Assegura que "no veig motius per presentar la moció, però dimiteixo perquè he triat malament la persona de confiança". "Jo vaig ser un dels avaladors principals del Josep Llopart i que ara ho hagi trinxat tot és responsabilitat meva", va afirmar. I va afegir una segona causa per la dimissió: "la voluntat de preservar el projecte que tenim en marxa, i això va més enllà d'una persona". Per Madrid "és un projecte que hem fet entre tots i és de tots" i que tenia en un horitzó proper, els exercicis 2021 i 2022, un horitzó il·lusionant pels projectes que hi ha sobre la taula. Entre d'altres, va citar fer l'Institut escola, les vies verdes d'Hostalets i de can Aguilera, treure els voluminosos dels barris, aconseguir fer la variant, posar càmeres de seguretat a les entrades al poble, tirar endavant la construcció d'un nou camp de futbol, perquè l'actual és petit, construir el nou pavelló. A més a més també va indicar que calia canviar el sistema de neteja i el sistema de recollida de residus.

Tot i que l'alternativa de govern amb Junts x Piera, PSC i Ara és demà estava lligada, Madrid encara va insistir que fa "un pas al costat perquè hi hagi un govern fort i cohesionat". Aquesta condició assegura que no es donarà sí que lidera la nova proposta és Josep Llopart, perquè a ell li ha demostrat que no pot generar confiança un home que ha liderat "una traïció", que és tal com Madrid defineix la moció de censura.

Madrid, mostrant-se dolgut, va assegurar que el seu somni és "fer un poble millor", mentre que el de Josep Llopart va dir que era "ser alcalde, al preu que sigui". El ple de la moció de censura, en principi, està previst per al dia 4 de desembre, a les 12 del migdia.

En compareixença davant els mitjans de comunicació, l'alcalde sortint ha volgut explicar els motius d'aquesta decisió fent referència a la moció presentada fa només uns dies pel seu soci de govern, Junts per Piera, conjuntament amb PSC-Piera i Ara és Demà, i assegurant que feia un pas al costat "amb la voluntat de no dificultar la governabilitat de Piera i posant per sobre de personalismes el projecte existent".

Jordi Madrid ha apel·lat al diàleg i ha emplaçat tothom "a trobar la millor solució, respectant la voluntat expressada a les urnes". Madrid no ha volgut finalitzar la roda de premsa sense agrair la feina realitzada pels tècnics municipals i "el suport i l'estima que ha rebut sempre de la ciutadania".

El pròxim dia 4 de desembre se celebrarà un ple municipal extraordinari en el qual es ratificarà la seva dimissió i es debatrà la moció de censura presentada pels tres grups municipals.