La situació assistencial a l'Hospital Universitari d'Igualada ha millorat en la darrera setmana pràcticament en tots els paràmetres. Es manté pràcticament igual el número de casos confirmats (22 aquests darrers set dies i 21 en la setmana anterior), es redueix lleugerament el número de persones que han requerit hospitalització i, aquesta setmana, els metges han pogut signar moltes més altes, fins a 32. Però entre totes les dades, allà on més s'està notant la millora és a l'UCI. Dels 10 llits disponibles en situació normal a l'Hospital d'Igualada, aquest dimecres només n'hi havia un ocupat per una persona amb complicacions per coronavirus. Durant la setmana hi ha hagut entre 4 i 5 persones, que és una xifra també lleugerament inferior al període anterior de set dies.

La xifra d'aquest dimecres era especial bona a l'UCI, tot i que també s'ha de lamentar la mort de tres persones més durant els darrers set dies. En tot cas, la xifra de defuncions per setmana també va a la baixa, de 6 a 3. La millora de conjunt permet al centre sanitari anar recuperant l'activitat habitual. Pel que fa a l'UCI, en aquest segona onada del coronavirus hi ha hagut moment d'una alta incidència en què el centre ha hagut d'ampliar la capacitat fins al màxim i ha hagut d'ocupar espais que no són els habituals. Amb tot, a diferència dels primers mesos de la pandèmia, no ha calgut fer trasllats a altres hospitals.

En aquest rebrot de la tardor, ha coincidit que el virus no ha afectat tants professionals, ni tanta població com en les primeres setmanes, i que el coneixement sobre com tractar el virus i les patologies associades també ha millorat pel coneixement compartit entre els professionals, segons han explicat fonts de l'Hospital Universitari d'Igualada.