Igualada celebrarà la festa dels Reis, perquè els organitzadors de la cavalcada s´han proposat que malgrat les limitacions que imposa la pandèmia els nens no vegin trencada la il·lusió que cada any genera aquesta festa. Hi haurà Reis, hi haurà patge Faruk, una emissari reial que té una multitudinària rebuda, i lliurament de cartes per als Reis. Els organitzadors tenen clar, però, que les condicions sanitàries marcaran com serà cada trobada amb els infants i tenen com a missió que no hi hagi contactes entre persones, per evitar contagis.

La voluntat de la Comissió Cavalcada de Reis fa setmanes que treballa amb l´Ajuntament d´Igualada per garantir que els actes més destacats d´aquesta celebració es puguin fer de manera segura i adaptada a la situació sanitària provocada per la pandèmia. Així ho ban explicar ahir l´alcalde de la ciutat, Marc Castells, i el portaveu de l´organització, Sebastià Castelltort, que han coincidit que preservar la salut de les persones és l´absoluta prioritat. Els organitzadors treballen en diferents escenaris i en funció de com estiguin les limitacions de moviments i de reunió en cada moment decidiran per quina es decanten.

L´alcalde ha posat en valor aquesta voluntat de tirar endavant la festa més emblemàtica d´Igualada malgrat la singularitat de la situació actual, i ha mostrat els dos nous models de llums de Nadal que reprodueixen els símbols del Patge Faruk i que s´instal·laran en punts de la ciutat que tindran protagonisme en els actes de Reis d´aquesta edició. En concret, s´instal·laran setze llums de cada model.

Castells també ha avançat que la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, té previst assistir el dia 5 de gener a la festa igualadina, que es proposa per ser declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Castelltort ha confirmat que el Patge Faruk arribarà a la capital de l´Anoia el 28 de desembre, dia a partir del qual s´iniciaran les emissions dels missatges radiofònics a través de Ràdio Igualada. També és segur que el dia 1 de gener es podran recollir les cartes dels infants igualadins. «I, el dia 5, també podem confirmar que els Reis passaran per Igualada», va assegurar Castelltort. No hi ha cap suspensió, però hi haurà una festa diferent a la dels darrers anys.

Els detalls de com es duran a terme cada una de les activitats s´aniran anunciant a mesura que es pugui confirmar la seva viabilitat. «Volem mantenir l´esperit dels tres dies, del 28, de l´1 i del 5, no volem que la festa es converteixi en una altra cosa», afirmava ahir Castelltort. En aquest sentit, sí que s´ha anunciat que la cavalcada no podrà ser com la dels últims anys i que s´evitaran les aglomeracions.

Entre les novetats, s´ha anunciat que aquest any els Reis passaran per les escoles de la ciutat i deixaran regals que els infants podran trobar quan tornin a les aules després de les vacances nadalenques. També hi haurà una auca, que han fet Àngel Puiggròs (textos) i Sara Cuadros (il·lustracions).