Els vuit ajuntaments de la zona nord del Baix Llobregat han posat en marxa el Concurs d'Iniciatives Empresarials d'aquesta àrea, que compleix l'onzena edició. L'objectiu és reconèixer i premiar l'esforç emprenedor i l'activitat empresarial al territori i difondre la cultura emprenedora entre els joves de la comarca.

En aquesta nova edició, es reformulen les categories per adaptar el concurs a la situació excepcional generada per la crisi sanitària. Els cinc premis habituals es converteixen en tres grans categories: la de millor empresa creada a partir de l'any 2019, la de millor empresa reconvertida davant la covid-19 i la de millor idea jove de negoci.

El concurs vol unir esforços per acompanyar empreses i persones emprenedores, i contribuir en la seva recuperació i consolidació.

També pretén potenciar l'esperit emprenedor dels i les estudiants dels centres d'ensenyament secundari del Baix Llobregat Nord incentivant el talent creatiu i emprenedor, amb l'objectiu de dinamitzar i promocionar la iniciativa emprenedora a la nostra comarca. El certamen busca també augmentar la projecció externa dels serveis d'assessorament i acompanyament dels projectes empresarials.

En la primera categoria es valorarà l'originalitat de la idea de negoci, la utilització d'elements innovadors, la diferenciació davant la competència i les accions de promoció, xarxes socials, serveis postvenda i atenció al client.

En la segona categoria s'incidirà en la trajectòria de l'empresa, les accions realitzades per a l'adaptació dels seus productes o serveis a la nova situació de mercat, tenint en compte la utilització d'elements innovadors i diferencials de la competència, les accions de promoció en l'establiment, xarxes socials, serveis postvenda i atenció al client.

La tercera categoria és adreçada a treballs realitzats per alumnes de batxillerat i de cicles formatius de grau mitjà o superior de centres d'ensenyament secundari ubicats a qualsevol dels municipis del Baix Llobregat Nord.

Els projectes es podran presentar de forma individual o en grups d'alumnes, del curs actual o del curs anterior. Es valoraran les idees amb escassa presència als municipis, la solidaritat, la descripció detallada de la idea de negoci, la coherència de la idea, el disseny del logotip de l'empresa i la viabilitat tècnica.

El termini de presentació de les candidatures s'iniciarà avui i estarà obert fins al dia 15 de març.