L’Ajuntament de Jorba s’ha adherit a l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). L’adhesió va ser aprovada en el ple de l’ajuntament del passat 14 de setembre i posteriorment el director general de l’AMTU, Joan Serra, i l’alcalde del municipi, David Sànchez, han fet una trobada per formalitzar l’adhesió. Amb aquesta nova incorporació, l’AMTU compta ara ja amb un total de 122 entitats associades, entre les quals hi ha el Consell Comarcal de l’Anoia i 8 ajuntaments de la comarca: Castellolí, Igualada, Masquefa, Piera, Vilanova del Camí, La Pobla de Claramunt, Carme i ara Jorba.

 El director general de l’AMTU, Joan Serra, que també és alcalde de Castellolí, s’ha mostrat molt satisfet per l’adhesió de Jorba. Celebro que cada vegada hi hagi més municipis de la comarca de l'Anoia que formin part de la nostra associació, i animo a la resta a sumar-se a la nostra entitat”, ha manifestat.

 Així doncs, partir d’ara l’AMTU donarà suport i assessorament tècnic i jurídic a l’Ajuntament de Jorba en tot allò que faci referència a l’àmbit de mobilitat i el transport públic del municipi, amb l’objectiu d’introduir millores que optimitzin el servei.

Ajudes al transport públic

El conveni que l'AMTU amb el departament de Territori i Sostenibilitat i l’ATM de Barcelona fa que els municipis adherits i que pertanyen al sistema tarifari integrat de l’àrea de Barcelona, com és el cas de Jorba, reben un fons econòmic destinat a la realització de millores al transport públic. En aquest sentit, pel fet de ser associat de l’AMTU, l’Ajuntament de Jorba rebrà una ajuda econòmica per poder fer millores a la seva xarxa de transport.

 

Projecte MOBICO

El municipi de Jorba també formarà part de la prova pilot anomenada MOBICO, que l’AMTU, juntament amb SEAT: CODE i set ajuntaments de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, han posat en funcionament recentment. MOBICO és un projecte de mobilitat intel·ligent en zones periurbanes, per provar el funcionament del vehicle compartit o propostes de mobilitat intel·ligent compartides que ja funcionen a les grans ciutats.

L’objectiu principal del projecte MOBICO és, entre d’altres, connectar els municipis de la Conca d’Òdena facilitant els desplaçaments de la població ja que la limitació del transport públic a les zones industrials obliguen a utilitzar el vehicle privat per a desplaçar-se a la feina.

 

Joan Serra, ha explicat que "els hàbits de mobilitat dels ciutadans estan canviant, i un símptoma evident n’és la irrupció de nous modes de transport que conformen la micromobilitat. En aquest context, és evident que el transport públic també haurà de fer un canvi de mentalitat i de planificació estratègica, i MOBICO és un projecte que ja s’inscriu en aquest canvi de mentalitat”.

 

De la seva banda, l’alcalde de Jorba, David Sànchez, ha afirmat que "l’adhesió de Jorba a l’AMTU representa un pas endavant pel municipi en la millora de la mobilitat, en especial del transport públic. I un exemple tangible d'aquesta millora és MOBICO, del qual podran gaudir els jorbencs i jorbenques".