El Jutjat Penal 1 de Barcelona ha condemnat a sis mesos de presó els pares d’un nen de 9 anys que va disparar contra una nena a Piera (Anoia). Els acusa d’un delicte de lesions per imprudència. Els fets van tenir lloc la revetlla de la nit de Sant Joan del 2018, quan el nen va disparar la menor amb una pistola de balins a 10 metres de distància.

En la sentència, el jutge explica que el projectil va impactar al tòrax de la nena i li va perforar el pulmó, per la qual cosa va estar dos dies ingressada i va trigar tres mesos a recuperar-se. De fet, segons el mateix document, la menor ferida encara pateix seqüeles per l’existència de restes del balí dins del seu cos. Els pares del nen menor no hauran d’entrar a presó perquè no tenen antecedents i la condemna és de menys de dos anys. Tanmateix, hauran d’indemnitzar els pares de la nena ferida amb 24.000 euros.

La sentència indica que els pares condemnats eren els propietaris de la pistola de balins i «eren coneixedors de la seva potencial lesivitat». Afegeix, també, que els progenitors sabien dels risc que tenien amb aquesta arma perquè el seu fill ja havia jugat amb la pistola en altres ocasions».

Segons el text, els pares van deixar l’arma a l’abast del seu fill i de la resta de menors, en un armari sense tancar i carregada amb el balí que va impactar al cos de la nena, sense adoptar cap tipus de mesura de precaució exigible. «Això va fer que el seu fill, en un context de joc i per presumir davant de la resta de menors, disparés a la nena», afegeix.

Durant el judici, que s’ha celebrat aquesta mateixa setmana a Barcelona, els pares dels menors han arribat a un acord amb la part acusadora pel qual accepten la pena imposada i la indemnització a la víctima.