La Comissió de Reis d’Igualada ha decidit repetir el model de l’any passat i descentralitzar la recollida de cartes en nou punts diferents de la ciutat per evitar aglomeracions. Tradicionalment, la recollida de cartes per part del Patge Faruk se celebra al Teatre Municipal de l’Ateneu però, davant l’augment de contagis de covid-19, s’ha decidit repetir el model de l’any passat i fer-ho en diferents indrets del municipi, tots a l’aire lliure. 

En David ha acudit amb la seva família a entregar la carta a la plaça del Rei i valorava així el canvi: «Crec que és positiu perquè la gent ho té més a prop del seu barri». Es calcula que es recolliran unes 2.000 cartes.

La recollida de les cartes als Reis d’Orient ha arrencat a dos quarts d’onze del matí i s’ha allargat fins a les dues del migdia. Un dels membres de la Comissió, Eduard Creus, ha explicat que al Teatre de l’Ateneu «tradicionalment es fan moltes cues» i, tot i que en un primer moment s’havia previst fer-ho allà, «finalment hem decidit recuperar el format de l’any passat perquè les darreres setmanes els contagis han pujat molt».

Les famílies han aplaudit la iniciativa i creuen que ha permès apropar l’acte a tots els barris de la ciutat. «Crec que és una bona proposta perquè és més còmode i la gent la té més a prop del seu barri», ha assegurat en David, que ha acudit al punt instal·lat a la plaça del Rei amb la seva dona i els seus fills. Per la seva part, la Sara ha apuntat que amb aquesta proposta no es generen les cues que hi havia al Teatre de l’Ateneu, tot i que admet que «es troba a faltar aquell espai tan fantàstic». 

Una festa de Reis «de màxims»

A diferència de l’any passat en què va haver-se de suspendre la cavalcada, enguany sí que es vol celebrar. El dia 5 de gener els Reis d’Orient faran un recorregut pels carrers i després es farà el tradicional repartiment de regals per les cases. Eduard Creus explica que s’han establert mesures de seguretat com les distàncies i l’ús de mascareta. Creus explica que s’ha dit a les famílies que el repartiment es faci en llocs oberts o bé al carrer.