Igualada ha redactat una guia de drets energètics en la qual es fixen els criteris, drets i obligacions per garantir que tots els veïns de la ciutat tinguin garantits els subministraments bàsics. Aquest dimecres s’ha presentat a l’ajuntament. És un treball de col·laboració interdepartamental entre Sanitat, Serveis Socials i el centre educatiu La Gaspar.

El disseny de la guia s’ha fet gràcies a la col·laboració de l’escola municipal d’art i disseny de La Gaspar, on els alumnes han presentat diferents propostes. L’alumne que ha finalitzat el treball es diu Marc Serret, que ha estat tutoritzat pel professor Jaume Enrich i ha finalitzat el treball que van iniciar els alumnes Noé Aceitón i Nerea Cervilla, que van treballar la portada i les icones que es veuen en el disseny.

Aquesta guia descriu els drets energètics i els recursos existents per fer front a situacions de precarietat energètica. La guia s’estructura en cinc blocs: «No puc fer front a pagar les factures», «Les meves factures són molt elevades», «No entenc les factures», «No estic d’acord amb la meva factura» i «Consells d’eficiència energètica».

La Taula per garantir els subministraments bàsics a la capital de l’Anoia és un espai relacional en què diversos actors d’Igualada es coordinen per donar una resposta a la dificultat que algunes persones de la mateixa ciutat tenen per accedir i mantenir els subministraments bàsics dels habitatges: aigua, llum i gas.

L’objectiu de la Taula és impulsar accions dirigides a pal·liar i prevenir la precarietat energètica de tots els veïns en risc.