Un ple sol·licitat pel grup socialista (PSC - CP), partit de l’oposició, havia de tractar sobre la sentència d'inhabilitació de l'alcalde de Cabrera d'Anoia, el republicà Jaume Gorrea, però la sessió ha estat un vist i no vist i, sobretot, ha servit per deixar clar que la cadira de l'alcaldia no canvia d'ocupant. La sessió s’ha celebrat aquest dimecres a les 19h de la tarda a la sala de plens del municipi de l’Ajuntament de Cabrera d’Anoia amb algunes desenes de persones al públic. La sessió havia de servir per informar oficialment a la resta de regidors del moment del procés i per iniciar el tràmit de substitució de l’alcalde. Però aquest darrer objectiu no s’ha dut a terme perquè s’ha desestimat el primer punt de l’ordre del dia, el qual era donar compte de la sentència dictada pel Jutjat dels Penals número 16 de Barcelona, la qual imposa una pena de cinc anys d’inhabilització especial per a ocupació o càrrec públic i per a l’exercici del dret de sufragi passiu al senyor alcalde, Jaume Gorrea (Units x Cabrera - ERC). En aquest sentit, Gorrea ha explicat que la sentència "no és ferma”, ha afegit que “tinc tots els meus drets intactes” i també ha assegurat que la pena que se li imposa “no és de 5 anys, sinó de 4”. Per tot això ha assenyalat que “aquest primer punt queda anul·lat perquè no té cabuda” i ha donat la sessió per finalitzada.

Només iniciar el ple, l’alcalde de l’Ajuntament de Cabrera d’Anoia, Jaume Gorrea, ha explicat que “quan es presenta un ple és molt important posar acords i en aquest no s’ha fet”. En aquest sentit, ha afegit que en altres ocasions “alguns plens se’ns han tirat enrere per aquest motiu”. El regidor de l’oposició, Salus Monteagudo (PSC), ha manifestat que aquest ple ha estat sol·licitat principalment perquè “el públic, veïns i veïnes tinguin coneixement de la sentència imposada a l’alcalde”. En aquest sentit, Gorrea ha destacat que “la sentència està desfasada” i que “ja era pública i tothom n’era coneixedor”.

L’alcalde de l’Ajuntament de Cabrera d’Anoia, Jaume Gorrea (Units x Cabrera-ERC), va ser condemnat per prevaricació en el projecte de sanejament del camí de Canaletes a Sant Jaume Sesoliveres d’aquesta localitat (Cabrera d’Anoia) - d’un import proper als 210.000 euros -. Va adjudicar des de l'alcaldia una obra que, per pressupost, requeria una aprovació del ple i en el tràmit judicial va aportar documents de sessions amb acords que no s'havien pres. A la sentència dictada pel Jutjat dels Penals número 16 de Barcelona, se li imposa una pena de cinc anys d’inhabilització especial per a ocupació o càrrec públic i per a l’exercici del dret de sufragi passiu.