Enguany la festa de la Mare de Déu del Tíscar, que se celebra cada segon diumenge de novembre a Martorell, ha estat commemorada de forma especial. La confraria de Nostra Senyora del Tíscar Coronada de Quesada (Jaén) ha volgut ofrenar a la ciutat una imatge de la seva verge, en honor de la celebració que des de fa anys es fa al barri del Pont del Diable.

Ahir al matí va tenir lloc la donació d'aquesta imatge sagrada, que ha estat considerada un símbol d'agermanament entre els pobles de Quesada i Martorell, que comparteixen aquesta devoció mariana. A més, l'Ajuntament martorellenc també va voler obsequiar els veïns de Quesada amb un present: una còpia en ceràmica de l'obra Jaume Amat on hi ha representat l'exvot del soldat Thomas Joer, que va ser ferit en batalla a Martorell l'any 1759 i, suposadament, va ser curat per la gràcia de la Mare de Déu del Tíscar.

Però l'esdeveniment no va consistir tan sols en l'intercanvi de presents entre tots dos pobles. Des de divendres els membres de la confraria de Quesada van poder visitar diferents llocs emblemàtics de Barcelona i Martorell, com ara la Sagrada Família i el Pont del Diable. També, dissabte a la nit, la soprano Gergana Miltenova va fer un recital a la capella de Sant Joan de Martorell, on hi ha la imatge.