La Festa del Cigronet i de l'Artesania Alimentària de l'Anoia, que es va celebrar aquest cap de setmana a Igualada, va acollir un gran nombre de públic, malgrat les fortes ratxes de vent que van bufar. "Han vingut entre 2.000 i 3.000 persones", va assegurar el responsable de l'àrea de Turisme del Consell Comarcal de l'Anoia, Jordi Mercader.

Diumenge, durant tota la jornada, la plaça de Cal Font d'Igualada va acollir una de les fires més importants de la comarca dedicades a l'artesania i a la gastronomia. A la Festa del Cigronet hi va haver representants d'una gran varietat de gremis, des de formatgers i carnissers, passant pels productors de mel, patés i olis.

Mercader va mostrar-se sorprès per l'alta participació del públic i per "com ha funcionat tot plegat. Molts comerciants i representants de diversos restaurants han acabat les existències que havien dut per exposar a Cal Font" i va afegir que des de l'organització se sentien molt satisfets i amb ganes de començar a preparar pròximes edicions. Segons un dels comerciants expositors, la festa també els va beneficiar substancialment. "L'artesania és un dels sectors que pateixen més en aquests temps de difícil situació econòmica. Aquesta mostra de productes ens va molt bé per impulsar la nostra activitat", va explicar.

A més a més de la mostra a Cal Font, també van celebrar-se altres activitats en el marc de la Festa del Cigronet. La primera va ser l'exposició El cigronet de l'alta Anoia, que es va inaugurar el 20 d'octubre passat i es va poder visitar fins dissabte. Els dies 2 i 5 de novembre, els més petits van poder participar en la celebració amb la contacontes Anna Garcia, que va explicar L'aventura del cigronet i el Gat Miques i El cigronet màgic.

Tot i així, el concurs de cuina popular no es va poder dur a terme, segons Mercader "per falta de quòrum", tan sols dues persones van apuntar-se per competir. "És probable que fallessin les estratègies publicitàries. Serà un repte per a la propera edició", va expressar el responsable de l'àrea de Turisme de l'Anoia.

Una altra activitat gastronòmica que es podrà viure del 20 al 29 d'aquest mes és la Primera ruta de la tapa de Calaf.