L'Ajuntament d'Abrera té prevista la construcció de tres passos alternatius per tal de creuar els carrers Sant Joaquim, Sant Lluís i Baix Llobregat de Can Vilalba. Fins ara, els veïns que vivien a la part alta d'aquesta urbanització i volien baixar o pujar a peu havien de fer una gran volta passant per l'avinguda del Virrei Amat. La proposta del consistori és crear tres passos de vianants entre els carrers esmentats anteriorment per tal de crear una drecera més directa i evitar fer voltes innecessàries.

La construcció d'aquesta drecera s'emmarca dins les obres fetes amb el FEIL. Abrera ha destinat gran part dels diners a projectes de mobilitat interurbana. Per exemple, la instal·lació al pont que creua l'A2 d'un semàfor de posaldor, amb guals adaptats i un pas de vianants. Aquesta era una de les actuacions més reclamades per la població, ja que hi ha molts veïns que utilitzen aquest pas per anar al centre comercial Montserrat Centre o anar a treballar al polígon industrial de Ca n'Amat.

L'objectiu del consistori abrerenc és ampliar i millorar els itineraris de vianants. Per això, el regidor d'Obres, Serveis Urbans i Mobilitat, Pascual Aguilar, ha dit que "una altra actuació que es farà és proporcionar més visibilitat en els encreuaments del passeig de l'Estació, i fer sobresortir les voreres per davant dels cotxes estacionats. D'aquesta manera augmentem la seguretat".