La Festa Major d'Hivern d'Igualada va finalitzar els seus actes ahir amb la cercavila popular pels carrers del centre de la ciutat i la macarronada del migdia, que va tenir lloc a l'Ateneu Igualadí. Tot i que el més destacat de les jornades fou la gimcana nocturna de dissabte: La Fura del Faust, ja que els seus organitzadors han assegurat que es van sorprendre que es creessin fins a sis grups de joves participants, de 20 persones cada un, a més del nombrós públic.

Igualada ha viscut unes jornades festives des del passat dimecres dia 25, fins ahir, 29 de novembre, en què, sobretot, s'ha tingut en compte la festa jove i les tradicions catalanes, com la cercavila de gegants i capgrossos, l'ou com balla i la tronada de trabucs, entre altres. Els organitzadors de la festa major d'hivern han estat el grup La Collon@da, que l'organitzen des de l'any 2007. El seu president, Ricard Carles, ha explicat que "tot ha estat molt embolcallat d'ambient de festa grossa i, a més a més, la gent n'ha gaudit d'una manera sana, no hi ha hagut cap incidència". També ha explicat que la voluntat de La Collon@da ha estat "organitzar concerts i activitats sense molestar gaire els veïns. Sempre intentem buscar espais arraconats per oferir els concerts de la nit. També intentem promoure el civisme, que ningú no embruti l'espai públic".

Encara que la festa major d'hivern va incloure concerts nocturns, karaokes i gimcanes, aquesta també va tenir la seva part cultural. El primer dia d'aquestes jornades es va presentar el llibre Escoltant Guardiola, de l'editorial Paranoia Accions, que va tenir lloc a la llibreria Aqualata. També, divendres passat es celebrar una exhibició de balls tradicionals catalans i dissabte es van disparar trabucs a la plaça de l'Ajuntament d'Igualada.

Els organitzadors d'aquesta festa, La Collon@da, són un grup de joves que es van constituir l'any 2003 per donar solució a la poca oferta d'activitats joves a la ciutat.