Unes 800 persones, segons l'Ajuntament de Martorell, van assistir ahir a la inauguració del tram mitjà de l'antiga carretera N-II, entre el Pont de l'Anoia i l'avinguda de Fèlix Duran i Canyameras.

En l'acte, l'alcalde del municipi, Salvador Esteve, va assegurar que "hem convertit aquest lloc gris en un passeig que, quan ho vam dir, no ens creia ningú. Fa uns mesos vam estrenar el tram entre el Portal i el Pont d'Anoia, i ho estem aconseguint amb la complicitat de gairebé tothom. Penseu que veient-vos les cares ens reconforta i ens dóna ànims per continuar transformant tota aquesta via". A més, Esteve va dir que "quan haurem acabat tots els trams previstos, tindrem un passeig des de la rambla de les Bòbiles fins al Pont del Diable. Per què fem tot això? Creiem en un poble amb un urbanisme bonic, còmode i on la gent se senti a gust".

Les obres en aquest tram de l'antiga N-II han consistit a eixamplar les voreres, per donar clara prioritat als vianants i s'ha reduït, de quatre a dos, els carrils de circulació dels vehicles. A més a més, s'ha fet una reordenació de cruïlles amb la construcció de dues rotondes: una, d'accés al barri de Can Carreras, i l'altra, d'accés al barri de Buenos Aires. La millora de l'entorn ha consistit en la col·locació de bancs, flors i papereres i seguint el mateix estil que als dos trams executats de l'antiga N-II. El tram comprès entre el Pont d'Anoia i l'avinguda de Fèlix Duran i Cañameras té un cost 1,5 milions d'euros.