La segona escola bressol municipal d'Olesa de Montserrat, La Baldufa, té un nou retard en l'execució de les obres de construcció i no estarà enllestida fins a l'any que ve, quan, segons les darreres previsions fetes des de l'Ajuntament olesà, l'equipament hauria d'haver entrat en funcionament al més tard aquesta mateixa setmana.

La regidora d'Educació olesana, Magda Graells, ha mostrat la seva preocupació pel nou retard acumulat, i ha explicat que l'Ajuntament "s'ha fet càrrec directament de les obres per tal que estiguin acabades tan aviat com sigui possible". Per tal que això sigui així, prèviament el consistori va decidir rescindir el contracte a l'empresa constructora, Sepisa, a causa dels seus constants retards i incompliments respecte del termini per acabar les obres, però ha mantingut les diferents actuacions petites que falten per fer a les empreses subcontractades.

Graells ha assegurat que l'actuació "ja es troba en la recta final", però no ha volgut posar una data concreta sobre quan estarà enllestit l'equipament. Tot indica que les obres no finalitzaran abans que acabi l'any i que probablement duraran fins a les primeres setmanes del 2010.

Per acabar l'actuació, s'han de col·locar tots els complements de fusta, que ja estan encarregats, com les baranes o acabats de les finestres de les classes. Seguidament, es procedirà a l'enrajolament del terra, a pintar les parets i a l'adequació de l'espai amb els complements necessaris per poder acollir els infants. Finalment, tindrà lloc l'enjardinament de l'exterior del recinte.

La regidora d'Educació ha volgut remarcar que "des de l'Ajuntament sempre hem tingut la voluntat que les obres estiguessin enllestides segons estava previst, però ha estat l'empresa constructora la que ha provocat els retards a causa dels seus problemes interns" derivats de la crisi econòmica que afecta molt particularment el món de la construcció.

La nova llar municipal d'infants olesana tindrà 102 places, exactament la mateixa capacitat que té l'escola bressol Taitom, l'altra escola bressol pública d'Olesa.