L'artèria principal de Montbui, la carretera de Valls, ja està parcialment oberta després de més de mig any d'obres. El nou tram del Boulevard, continuació de l'actuació que es va estrenar amb la inauguració d'un emblemàtic bou al bell mig del municipi, ja està pràcticament enllestit, i es preveu la seva obertura per la Festa Major d'Hivern. El trànsit ja s'ha reobert en el sentit nord, i en qüestió de setmanes la resta dels espais afectats per les obres, finançades amb els Fons Estatals d'Inversió Local (FEIL), s'aniran enllestint.

Durant els darrers mesos, s'han realitzat les obres de la segona fase del Boulevard de la carretera de Valls, entre els carrers Santa Anna i Santa Margarida. Les obres, a càrrec de la Unió Temporal d'Empreses Seubas Salvans-Ampans, es troben a la seva recta final, i l'obertura de la circulació en sentit nord, des de la carretera que ve en sentit Valls, ha permès descongestionar en part el trànsit, que fins ara obligava els vehicles a efectuar un recorregut en paral·lel per vies de comunicació secundàries. Actualment s'està treballant a perfilar el tram de Boulevard que va del carrer del Pont al de Santa Margarida.

La segona fase del Boulevard, amb un cost de 800.000 euros, ha estat inclosa dins el Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL). La inauguració, d'aquí a un mes, en la Festa Major d'Hivern, serà la cirereta del pastís a un any de profundes reformes, pel que fa tant als equipaments, amb la inauguració del complex esportiu Mont-Aqua, com amb les connexions viàries, ja que ben aviat també hi ha prevista l'obertura de la Ronda Sud entre Vilanova del Camí i el terme de Montbui.

Les obres del Boulevard han suposat 800.000 euros dels 1,7 milions que ha rebut el municipi en el total de les subvencions de l'anomenat pla Zapatero. L'Ajuntament ja va preveure que causaria molèsties als veïns, però l'ampliació fins gairebé al final del nucli urbà del Boulevard es veia com un gran salt qualitatiu per "millorar la competitivitat del comerç". La segona inversió més important de les quatre del FEIL ha estat la reordenació dels exteriors de la piscina, amb un cost de 500.000 euros.