Durant les primeres hores del matí d'ahir el nord de l'Anoia va registrar la primera nevada de la temporada. Les temperatures, entorn dels 2 i 3 graus negatius, van provocar aquestes precipitacions derivades de l'onada d'aire fred instal·lada al centre de Catalunya. Des de l'observatori de Pujalt ahir a la tarda es preveia que si la massa d'aire fred no es desplaçava cap al sud, es podrien repetir les nevades durant les primeres hores d'avui. Diverses vies de comunicació es van veure afectades per la conjunció de les precipitacions en forma de neu i les baixes temperatures, que van generar plaques de gel a les calçades. En la carretera BV-1031 que comunica Òdena amb els Prats de Rei, i la BV-1001, entre Calaf i Sant Guim, es necessitaven cadenes durant tota la jornada a causa de la neu i les plaques de gel. En altres vies, el fet d'escampar sal sobre l'asfalt va evitar que la neu s'agafés i s'hi va poder circular amb normalitat.

A Calaf va nevar amb força des de primera hora del matí fins al punt del migdia. L'acció preventiva d'escampar potassa pels carrers va evitar que la neu s'hi consolidés i que no hi hagués dificultats en el trànsit. Al tram de l'Eix Transversal entre Calaf i Cervera, on s'havien format plaques de gel i hi havien caigut precipitacions en forma de neu, hi van intervenir els vehicles que escampaven sal, de manera que la circulació -tallada durant alguns moments- es va reprendre al migdia. L'observatori de Pujalt va detectar quatre centímetres de neu durant al matí i també va nevar a les poblacions properes de Veciana, Sant Martí de Sesgueioles, Calonge de Segarra, els Prats de Rei, Sant Pere Sallavinera i Castellfollit de Riubregós. A la carretera A-2, a l'altura del coll de la Panadella, hi va haver precipitacions de neu, però tampoc no va arribar a agafar-se, ja que prèviament s'havia llançat sal sobre la calçada. L'acció de les màquines llevaneus en altres punts del nord de la comarca va permetre que al migdia en la majoria de carreteres ja s'hi pogués circular amb normalitat.

A l'IES Alexandre de Riquer, de Calaf, es van suspendre les classes i 79 alumnes de secundària i 46 de primària van tornar a casa. En total, 151 alumes de les comarques centrals no van assistir al centre d'ensenyament.