Els pares i mares del municipi del Bruc tenen previst engegar mobilitzacions per reclamar una sortida a les necessitats de l'escola. Des de fa anys resta pendent la construcció d'un nou CEIP que aculli la demanda de places que està desbordant el centre actual. La resposta de l'Ajuntament i el departament d'Educació ha estat que queden almenys dos anys per començar les obres. Segons l'AMPA del centre, la situació que es dibuixa en un futur proper per al CEIP el Bruc és "insostenible".

Des del 2003, l'any que van posar el primer barracó, el nombre d'alumnes ha passat de 88 a 184. Això, per a un centre que sempre havia estat una escola rural, ha significat un xoc. Ara, amb la notícia que el curs vinent començaria amb tres barracons, els pares i mares dels alumnes han decidit fer palès el seu malestar, ja que les institucions no han respost.

Per al curs 2010-2011 es preveu desdoblar P-3, i ja no hi ha més possibilitats de crear nous espais al centre: "no hi ha aules per encabir un grup més a l'escola". Els nous mòduls s'hauran d'instal·lar en un solar a 200 metres de l'escola actual. Mentrestant, l'exigüitat de les instal·lacions del centre fan que "els professors hagin de fumar als passadissos i que la seva màquina de cafè sigui en una aula".

Els pares creuen que "més que una escola, hi ha una pastera". També denuncien que les tutories amb alumnes "s'han de fer al passadís" i que "els mestres ja no tenen sala de mestres". Segons els pares, fa set anys que l'Ajuntament i Educació van reconèixer que "feia falta una escola nova. La decisió s'havia pres. Fa set anys que es fan tràmits i informes". A hores d'ara, el CEIP té una sola línia educativa en bàsica, mentre que cada any hi entren 50 nous alumnes, això fa que es consideri urgent redimensionar el centre educatiu. I és que el Bruc ha vist créixer la seva població d'una manera exponencial els darrers anys.

Manca de previsió

L'AMPA focalitza les seves crítiques en el fet que "des del curs passat tothom era conscient d'aquest problema". L'AMPA exigeix que "no volem més solucions temporals, que malgasten recursos".